Zelf een rijsttafel op tafel zetten?

Sta je graag in de keuken en wil je dat jouw gasten kunnen genieten van een lekker uitgebreide maaltijd? Dan is een rijsttafel een goed idee, maar weet waar je aan begint. Het opzetten van een rijsttafel kost namelijk erg veel tijd. De vele verschillende gerechten kun je niet tegelijkertijd maken, je hebt veel ingredi├źnten nodig en lang niet alles is zo eenvoudig in de supermarkt te vinden. Wil je aan de slag met een rijsttafel maken, dan vind je hieronder een aantal sterke tips waar je zeker baat bij hebt tijdens het doen van de voorbereidingen.

Spreid de smaken uit

Een rijsttafel gaat om de veelzijdigheid van de gerechten die op tafel komen te staan. Dat betekent zoete smaken, bittere en zure smaken, scherpe smaken en smaken die ertussenin vallen. Wanneer je een breed aanbod aan smaken op tafel kunt zetten, dan weet je zeker dat de gasten kunnen genieten van het eten. Het draait voornamelijk om de balans. Houd hier dus ook rekening mee wanneer je drinken of drankjes in gaat slaan voor tijdens het eten.

Voorbereiden en invriezen

Het is een ontzettend slecht idee om alle gerechten op de dag zelf klaar te willen maken. Er zijn veel handelingen die verricht moeten worden en je hebt een veel groter fornuis nodig dan je hebt staan (tenzij je een professionele keuken hebt). Daarom kun je bepaalde gerechten van tevoren bereiden en invriezen. Vlees en kip zijn gemakkelijk op voorhand te bereiden zodat je de tijd hebt om deze te gebruiken op de rijsttafel. Vergeet niet om deze gerechten de avond voor de dag van de rijsttafel uit de vriezer te halen en in de koelkast te leggen. Zo kan het lekker rustig ontdooien en houdt het de smaak.

Voorbereiden en invriezen

Het is een ontzettend slecht idee om alle gerechten op de dag zelf klaar te willen maken. Er zijn veel handelingen die verricht moeten worden en je hebt een veel groter fornuis nodig dan je hebt staan (tenzij je een professionele keuken hebt). Daarom kun je bepaalde gerechten van tevoren bereiden en invriezen. Vlees en kip zijn gemakkelijk op voorhand te bereiden zodat je de tijd hebt om deze te gebruiken op de rijsttafel. Vergeet niet om deze gerechten de avond voor de dag van de rijsttafel uit de vriezer te halen en in de koelkast te leggen. Zo kan het lekker rustig ontdooien en houdt het de smaak.

Gebruik ook dingen waar je geen fornuis voor nodig hebt

Wil je een hele tafel vol gerechten maken, dan is het belangrijk dat je ook kiest voor gerechten of bijgerechten waar je geen fornuis voor nodig hebt. Zoals gesneden groenten of fruit die je ongekookt op tafel kunt zetten. Ook kun je kroepoek in een zak halen of bepaalde gerechten frituren. Wanneer je alles eerst op het fornuis moet hebben, kun je nooit alles warmhouden namelijk.

Schakel hulp in

Heb je het idee dat het veel te veel werk is voor jou alleen? Schakel dan hulp in van mensen waarvan je weet dat zij makkelijk orders op kunnen volgen. Je wilt geen twee koks in de keuken hebben, je hebt iemand nodig die jou goed kan helpen. Ook zijn er genoeg manieren om eten warm te houden zonder een fornuis te gebruiken. Deze hulp vind je in de vorm van de oven die op een lage temperatuur het eten warm kan houden. Ook zijn er houders met waxinelichtjes waar je het eten op kunt plaatsen. Let er dan wel op dat het schaaltje of de bak hier geschikt voor is, anders wordt je hulp ineens een enorm probleem tijdens de rijsttafel en dat is natuurlijk niet het idee!

Schakel hulp in

Heb je het idee dat het veel te veel werk is voor jou alleen? Schakel dan hulp in van mensen waarvan je weet dat zij makkelijk orders op kunnen volgen. Je wilt geen twee koks in de keuken hebben, je hebt iemand nodig die jou goed kan helpen. Ook zijn er genoeg manieren om eten warm te houden zonder een fornuis te gebruiken. Deze hulp vind je in de vorm van de oven die op een lage temperatuur het eten warm kan houden. Ook zijn er houders met waxinelichtjes waar je het eten op kunt plaatsen. Let er dan wel op dat het schaaltje of de bak hier geschikt voor is, anders wordt je hulp ineens een enorm probleem tijdens de rijsttafel en dat is natuurlijk niet het idee!